У Републици Српској сутра и у уторак, 2. јануара, су нерадни дани, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Нерадни дани у Републици Српској су и 8. и 9. јануар.

У складу са Законом о празницима, Законом о Дану Републике Српске и одлуком о начину обиљежавања и празновања Дана Републике, нерадни дани су понедјељак и уторак, 1. и 2. јануар, те 9. јануар.

Нерадни дани за вјернике православне вјероисповијести су Бадњи дан и Божић 6. и 7. јануар, који падају наредног викенда. Вјерници тада имају право на плаћени изостанак са радног мјеста.

Влада Републике Српске прогласила је и понедјељак, 8. јануар, нерадним даном.

Тога дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе.

„Руководиоци републичких органа и организација, органа јединица локалне самоуправе, јавних предузећа и установа обавезни су до краја 2024. године организовати рад, ради остваривања пуног годишњег фонда радних дана“, наводи се у саопштењу Министарства управе и локалне самоуправе.

Из Министарства подсјећају да у дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.