У сва три манастира на подручју општине Соколац на Бадњи дан, 6. јануара, биће налагани бадњаци, а на Божић, 7. јануара, биће служене свечане литругије.

У Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији у суботу, 6. јануара, на Бадњи дан биће служено празнично вечерње богослужење у 19.00 часова, а потом и наложени бадњаци у порти храма, рекли су Срни у овом манастиру.

На празник Рођења Исуса Христа служење Свете литургије почеће у поноћ.

Другог и трећег дана Божића свете литургије у манастиру на Равној Романији почеће од 9.00 часова.

Према објављеном распореду богослужења за Божић и божићне празнике у Манастиру Свете Тројице у Озерковићима, на Бадњи дан од 6.00 часова биће служени Царски часови, Литургија Светог Василија Великог од 8.00 часова, а Велико повечерје са петохљебницом и налагање бадњака од 16.00 часова.

Божићно јутрење у манастиру у Озерковићима почеће од 22.30 часова, а Божићна литургија Светог Јована Златоустог почеће у поноћ.

Литругије на други дан Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице и трећег дана Божића – на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана почеће од 8.00 часова.

У Манастиру Пресвете Богородице у Кнежини код Сокоца на Бадњи дан Вечерња служба са налагањем бадњака почеће од 18.00 часова.

Божићна литругија у овом храму почиње у 5.00 часова, рекли су Срни у овом манастиру.