Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по влажним или мокрим и клизавим коловозима на подручјима гдје пада киша, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај ће се одвијати успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

У ФБиХ једном коловозном траком саобраћај се одвија на магистралном путу Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост, код Воденог парка/ због актуелних радова.

Радови на редовном одржавању расвјете у тунелу Чакловићи на магистралном путу Тузла-Калесија изводе се у ноћним часовима од 23.00 до 5.00 часова, а за то вријеме возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

До поноћи је забрањен превоз експлозивних материја у ФБиХ.

На граничном прелазу Велика Кладуша појачан је интензитет саобраћаја на изласку из БиХ, а на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.