Изразито ниска температура ваздуха јутрос доприноси формирању поледице на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ због чега возачи треба да пазе, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Могући су одрони на дионицама у усјецима, а на путевима на којима се изводе радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Саобраћај је због одрона у прекиду на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На путном правцу граница ФБиХ/Република Српска /Д. Леденице/-Црквина-Модрича-Добој /Република Српска/ФБиХ Каруше/ од јуче до суботе, 20. јануара, кретаће се превоз вангабаритног терета, па возачи треба да том дионицом возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На подручју ФБиХ смањена је видљивост због магле на дионицама Босански Петровац-Ланиште и Гламоч-Млиништа.

Због ванредног сервисирања тунелске цијеви тунела „25. новембар“ на дионици ауто-пута Брадина-Лепеница /смјер Коњиц-Сарајево/ данас и сутра ће бити обустављен саобраћај од 8.00 до 17.00 часова, а током обуставе возила ће саобраћати магистралним путем Брадина-Блажуј.

У току су радови и на магистралним путевима Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост, а на мјестима радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Ливно-Шуица возачи треба да обрате пажњу због честих излазака дивљих коња на коловоз.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.