ИЗГРАДЊА БРЗОГ ПУТА БИЈЕЉИНА-СОКОЛАЦ ОД СТРАТЕШКОГ ЗНАЧАЈА

Република Српска - Министарство саобраћаја и веза

0
110
Фото: СРНА

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да изградња брзог пута Бијељина-Соколац има стратешки значај и да ће се приступити изради идејног пројекта који је основ за израду плана парцелације и даљу имплементацију.

Чубриловић је навео да ће се изради идејног пројекта приступити на основу претходно урађеног генералног пројекта са заинтересованом кинеском компанијом „Шандонг“ /Схандонг Хи-Спеед Интернатионал/.

Чубриловић је данас о реализацији овог пројекта разговарао са вршиоцем дужности директора „Аутопутева Републике Српске“ Недељком Ћорићем и помоћником министра за просторно уређење, екологију и грађевинарство Драганом Јевтићем, а састанку је присуствовао помоћник за друмски саобраћај Драган Станимировић, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Саговорници су констатовали да постоји чврсто опредјељење за изградњу брзог пута Бијељина-Соколац, оцјењујући да ће реализација наведеног пројекта омогућити квалитетније, безбједније и брже саобраћајно повезивање и допринијети развоју привреде.

На данашњем састанку договорени су наредни кораци и размотрене варијанте за припрему имплементације пројекта брзог пута Бијељина-Соколац.