Акција добровољног даривања крви 30. јануара у Сокоцу

0
151
Фото: Инфо центар Соколац / Драженко Вукојичић

Актив добровољних давалаца крви који дјелује у оквиру општинског Црвеног крста „Романија“ Соколац, 30. јануара организује акцију добровољног даривања крви у периоду од 9.00 до 14.00 часова у просторијама Спортске дворане.

Секретар ове организације Драженко Вукојичић подсјетио је да је прије непуна два мјесеца успјешно реализована акција када је прикупљено 60 доза драгоцјене течности.

  • Сада смо добили позив од Службе за трансфузиологију Болнице „Србија“ да што прије организујемо једну овакву акцију, јер имају велику потребу за крвним јединицама. Претпостављам да се преко новогодишњих и божићних празника залиха крви испразнила. Одлучили смо да уз помоћ наших добровољних давалаца крви, ипак помогнемо нашим суграђанима којима је крв потребна. И овај пут смо позвали наше пријатеље из Гацка, који ће се сигурно одазвати, само не знам у којем броју – навео је он.

Вукојичић је позвао све Сокочане, као и добровољне даваоце крви из окружења да се придруже поменутој акцији у великом броју и учине хумано дјело, како је то било и свих претходних пута.