ДО САДА ВИШЕ ОД 100.000 ГОСТИЈУ, ОЧЕКУЈЕ СЕ ОБАРАЊЕ СВИХ РЕКОРДА

Република Српска - Јахорина - Олимпијски центар

0
193
Фото: Инфо центар Соколац

Олимпијски центар „Јахорина“ у овој зимској сезони угостио је више од 100.000 скијаша, а очекује се да ће бити оборени сви рекорди у посјећености с обзиром на већ сада импресиван број резервација, саопштено је из овог центра.

„Захваљујући преданости запослених, технолошким унапређењима и посвећености квалитету, финансијски резултати су се повећали за девет пута у поређењу са истим периодом прошле године“, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Највећи број скијаша забиљежен је 11. јануара када је ски-центар посјетило импресивних 6.000 гостију у току само једног дана.

Иако су претходних дана постојали изазови у вези са снијегом, тим Олимпијског центра „Јахорина“ успјешно је одржавао стазе и систем вјештачког осњежавања константно је у погону.

Пало је и нових 30 центиметара снијега, а температурни минус који је у најави за наредне дане погодоваће производњи новог вјештачког снијега.

Скијашима је на располагању више од 70 одсто капацитета ски-центра и интензивно се ради на оспособљавању преосталих капацитета овог ски-центра.

Ноћно скијање је у погону сваку вече у термину од 18.00 до 21.00 час.

У саопштењу се наводи да је проширен утицај на нова тржишта, посебно истичући успјешан улазак на енглеско тржиште са чартер летом из Лондона.

„Јахорина је постала дестинација која привлачи љубитеље зимских спортова из цијелог региона, укључујући Румунију, Мађарску и Турску“, наводи се у саопштењу и додала да је само због Јахорине уведен лет на релацији Скопље-Сарајево понедјељком, сриједом и петком.

Ова сезона је посебна јер се обиљежава 40 година од одржавања Олимпијских игара у Сарајеву, те су припремљене разноврсне прославе, ретроспективе и прилике за заједничко славље.

Уједно је планирано отварање изложбе на Јахорини посвећене Олимпијади прије 40 година, са јединственом колекцијом експоната смјештених у гондоли Пољице.

„Ово је наш начин да оживимо успомене и покажемо понос према спортској прошлости И богатом насљеђу“, наводи се у саопштењу.

Традиционално се обиљежава и „Ворлд сноу деј“, гдје ће Јахорина у наредна три дана бити центар игре, смијеха и добре забаве, а ове године припремљена су посебна изненађења за најмлађе скијаше.

Први дан доноси попуст од 50 одсто на дјечије ски-карте, други дан многобројне активације и награде изненађења, док ће трећи дан бити посебно обиљежен додјелом 100 скија и 100 кацига за најмлађе уз додатне активације и награде.

Из Олимпијског центра поручују љубитељима скијања да још постоји прилика да резервишу смјештај по најповољнијим цијенама.

„Наши апартмани нуде врхунски комфор и удобност, а за оне који се одлуче за резервацију смјештаја, нудимо додатну погодност – могућност куповине ски-карата и учлањење у ски-школу са најстручнијим инструкторима, све по најповољнијим цијенама“, наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра додају да је од 25. до 28. јануара припремљен ексклузиван попуст од 20 одсто на Јахорина чил понуду.