Дјеца из Сокоца међу бројним добитницима акције „Хиљаду скија и кацига за нашу дјецу“

Директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић "Ускоро градимо скијашки капм"

0
771
Фото: Инфо центар Соколац

Поводом Свјетског дана снијега, Олимпијски центар “Јахорина” у уторак је додијелио 100 скија и кацига дјеци која су учествовала у наградном извлачењу Олимпијског центра. Подјела на којој се нашао велики број добитника из Сокоца је обављена у оквиру акција „Хиљаду скија за нашу дјецу“ и „Хиљаду кацига за нашу дјецу“ које је покренуо директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић.

Фото: Инфо центар Соколац

На конференцији за медије Љевнаић је истакао да акција има много већи циљ, да се дјеца одвоје од модерне технологије и да се преко скијања врате природи и здравом начину живота.

  • Акција се само симболично зове „Хиљаду скија и кацига за нашу децу“. Циљ је да свако дете које се пријави добије скије и кацигу и до сада смо поделили око 950 скија. На овај начин скрећемо пажњу на безбедност на стази. Да свако дете познаје пре него почне скијати, десет ФИС правила и да се понаша у складу са њима, јер и скијање као и сваки други спорт носи одређене ризике којих смо свесни. Ми као Олимпијски центар радимо на превенцији да се повреде не дешавају – истакао је директор ОЦ.

Према његовим ријечима ова акција се надовезала на акцију „Буди дијете Јахорине“ у оквиру које се дијели 4.500 ски-пасова сваком дјетету из шест општина које улазе у састав Града Источно Сарајево.

  • Много родитеља и поред тога што добију ски-пас не могу да омогуће деци скијање. Управо због тога сам покренуо ову акцију, да ми као друштвено одговорни људи подстичемо нешто добро за нашу децу. И мислим да смо успели у томе. Ово су добре теме и треба што више да радимо на томе да деца користе своју планину и да нам буду здрава– навео је Љевнаић.

Он је додао да ће у наредном периоду радити на изградњи скијашког кампа, гдје би могла боравити дјеца по приступачним цијенама. Тако да ће скијање на тај начин бити  доступно и људима који живе у окружењу а не само онима који имају новац.

Фото: Инфо центар Соколац

Међу награђеним добитницима нашао се велики број дјеце из Сокоца.

Лазар Врбарац који скија од своје пете године добитник је кациге, док су се браћа Лазар и Лука Цвијетић захвалили ОЦ „Јахорина“ и директору Дејану Љевнаићу на додијељеним скијама и кацигама, које ће много значити за вријеме скијања на олимпијској љепотици.

ОЦ „Јахорина“ који тренутно има 17 жичара, од тога двије нове годноле, четири нова шестосједа, сидра, постигао је капацитет од 33 хиљаде скијаша на сат и преко 100.000 посјетилаца, што доказује однос цијене и квалитета и најмодернији и најсавренији ски-центар у региону.