Удружење „Мајка и дијете“ организовало приредбу у част Светом Сави (ФОТО)

0
287
Фото: Инфо центар Соколац

Удружење „Мајка и дијете“ које окупља породице са троје и више дјеце из Сокоца, у суботу је организовало приредбу у част великог српског просветитеља Светог Саве.

Фото: Кристина Ерић

Након служења литургије у Цркви Свете Петке на Војничком спомен-гробљу „Нови Зејтинлик“, дјеца чланова поменутог Удружења су приредила духовни програм у коме су рецитовали пјесме и изложили ликовне радове.

Фото: Инфо центар Соколац

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Соколац Александра Елез похвалила је малишане који су били дио приредбе, те нагласила да су сви они награђени дипломама за учешће, а најбољи радови и симболичним наградама.

  • Дјеца из нашег Удружења су имала прилику да представе лик и дјело Светог Саве на својим ликовним радовима на најљепши начин. Одлучили смо да наградимо шест ученика, односно три ученика од првог до петог и три ученика од шестог до деветог разреда. Учествовало је укупно 21 дијете, који су након присуства литургији уприличили једну малу духовну академију у Цркви Свете Петке на „Новом Зејтинлику“. Након тога, дружење смо наставили у сали за сједнице општине Соколац, гдје смо наградили ученике који су учествовали – навела је Елезова.
Фото: Инфо центар Соколац

У категорији од првог до петог разреда, прво мјесто је освојила Валентина Бојовић, друго Лазар Вељовић, док је треће мјесто припало Љубици Форцан. У конкуренцији од шестог до деветог разреда прво мјесто је припало Уни Кезуновић, друго Теодори Жугић, а треће мјесто је освојила Сања Савић.

Фото: Инфо центар Соколац

У оквиру овог дружења, организована је подјела дјечијих патофни за малишане Удружења „Мајка и дијете“ које је донирала Хуманитарна организација „28. јун“.

Од активности у наредном периоду, Елезова је најавила излет са дјецом на Романији.