Мали Василије се опоравља након операције, у Палама постављене хуманитарне кутије за Терзиће

0
211

Деветогодишњи Василије Терзић из Мокрог, у чијој породичној кући је избио пожар у којем су погинуле његова мајка и сестра, опоравља се након операције у Универзитетском клиничком центру Бањалука.

Василија и његовог млађег брата те кобне ноћи спасао је отац Љубиша који је успио да их из ватрене стихије извуче кроз прозор, те евакуише родитеље из приземља. Том приликом, Василије је усљед пада на бетон задобио прелом руке, јагодичне и носне кости.

Нажалост, у незапамћеној трагедији која се десила 15. јануара у породичној кући у насељу Карађорђево у Мокром, у општини Пале, смртно су страдале тридесеттрогодишња мајка и осмогодишња кћерка. У пожару су изгорјели комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекса куће.

У току су акције помоћи за породицу Терзић, а хуманитарне касе су постављене у Палама.

Како је наведено на Фејсбук групи „Пословне новине Источно Сарајево“ кутије су постављене у посластичарници „Сиднеј“, Кафе бару „Бари“, посластичарници „Dolce бy Татјана“, трговачкој радњи ДиБ, Слаткој кући“, пословница Пале, месари „Буцо“, ПИО Пале, Цвјећари „Ла Флоре“.

Уколико желите да помогнете овој породици то можете учинити уплатом на посебне  рачуне.

Уплате се могу извршити на број 5620128118773322 код НЛБ банке са назнаком “За помоћ породици Терзић”.

– на рачун УГ Аирсофт клуба „Вукови“ 5557000059814136 Нова банка или лично њиховом благајнику, а више информација могуће је добити на број телефона 066 679 694 – Милош Рајић.

Уплате се могу извршити и на „GoFundMe“платформи, на ЛИНКУ

У објави на Фејсбуку наводи се да се у акцију прикупљања помоћи укључио и Српски центар екологије.

Динарске уплате из Србије могуће су путем Ерсте банка на рачун 3401100879023, сврха уплате „За породицу Терзић“, Српски центар екологије, Доситеја Обрадовића 60, Лазаревац.

Девизни рачун који је Љубиша отворио у његовој банци за уплату из Европе Beneficiary Customer: БА 395520092133164355, Љубиша Терзић, Мокро бб.