ДО МАЈА ЗАВРШЕТАК ДОМА ЗА СТАРИЈА ЛИЦА

0
135

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић изјавио је Срни да би до маја требало да буде завршен старачки дом за 28 лица који ће бити један од најбољих у источном дијелу Републике Српске, што је један од пројеката који се реализује уз подршку Владе Републике Српске.

Ђурић је рекао да добор тече адаптација дијела објекта Дома здравља „Др Миленко Наранчић“ за ове намјене и да се тренутно изводе унутрашњи радови.

Он је навео да је било мањих проблема око пројектовања због затеченог стања у дијелу објекта Дома здравља, што ће бити ријешено.

Ђурић је напоменуо да је општина за дом за старија лица усмјерила 19.000 КМ које је добила од Владе Републике Српске за подршку пројектима чија је реализација у току.

„Влада Српске је овој општини одобрила и 62.000 КМ на име помоћи неразвијеним локалним заједницама и она ће бити реализована по основу права из области социјалне заштите“, истакао је Ђурић.

Реконструкција и пренамјена дијела Дома здравља почели су у октобру прошле године, а укупна вриједност овог пројекта је 571.000 КМ са ПДВ-ом.

Овај подухват ће бити суфинасиран у оквиру Пројекта унапређења ефикасности локалних услуга.

Пројекат финансира Амбасада Шведске у Сарајеву, а реализује и суфинасира УНДП БиХ у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.