Соколац – Скуп подршке здравствених радника нападнутом колеги из Приједора

0
613
Фото. Инфо центар Соколац

Љекари и медицинско особље Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ данас су пружили јавну подршку и најоштрије осудили физички напад на медицинског техничара Службе хитне медицинске помоћи из Дома здравља Приједор.

Испред Синдикалне организације соколачког дома здравља предсједник Весна Јоловић је истакла да овакав напад који се догодио прије три дана, није само напад на радника ове здравствене установе, који је претрпио тјелесне повреде, већ је то и напад на цјелокупну професију и здравствени систем. Зато је данас одржано десетоминутно окупљање радника ове установе, како би се пружила подршка и скренула пажња јавности да се овакви догађаји не би поновили.

Директорица Дома здравља у Сокоцу Адријана Станар је истакла да смо сви свједоци честих немилих догађаја у здравственим установама првенствено у службама хитне медицинске помоћи.

  • Ово је био скуп подршке нашем колеги који је задобио теже тјелесне повреде главе и тренутно се налази на лијечењу у УКЦ у Бањалуци. Ми желимо указати на наш тежак положај и нагласити да ми нисмо криви за незадовољства, првенствено када је ријеч о нападима од стране пацијената. У нашем Дому здравља ми нисмо имали таквих ситуација.

Она је рекла и да када постоји неспоразум, он се треба рјешавати људским дијалогом. Данашње окупљање је иницијатива од стране Удружења специјалиста ургентне медицине Републике Српске, јер сматрају да је особље које ради у Служби хитне медицинске помоћи најизложеније нападима, јер долазе пацијенти различитих профила.

  • У различитим видовима, агоније, страха па и алкохолисаног стања која некада знају бити додатно стресна долази и до отежаних услова да на адекватан начин пружимо помоћ. Када је ријеч о нашој локалној заједници ми смо на услузи пацијентима као што је то било и до сада – навела је Станарева.

Подсјећамо, у ординацији Службе хитне помоћи Дома здравља Приједор током викенда, прво вербално а затим и физички, нападнут је медицински техничар Н.Р. који је том приликом задобио више удараца у главу.