НАРЕДНИХ ДАНА ПОДЈЕЛА 500 ТОНА БРАШНА И ПАКЕТА ОСНОВНИХ ЖИВОТНИХ НАМИРНИЦА

Република Српска - Министарство трговине и туризма - Шулић

0
226

У Републици Српској ће наредних дана за све грађане у стању социјалне потребе бити подијељено 500 тона брашна и пакета основних животних намирница, рекао је данас Срни министар трговине и туризма Денис Шулић.

Шулић је навео да ће подјела бити извршена путем Црвеног крста Републике Српске, а на иницијативу предсједника Владе Радована Вишковића из залиха пшенице и намирница набављених кроз интервентне набавке.

Он је подсјетио да је у претходне двије године у неколико наврата Влада Српске из залиха намирница набављених кроз интервентне набавке дистрибуирала помоћ у виду брашна и основних животних намирница за грађане који су у стању потребе, те јавним кухињама Српске.

„Влада је и овај пут донијела одлуку да обезбиједи 500.000 килограма брашна за рад Црвеног крста Републике Српске, као и пакете помоћи са основним животним намирницама с циљем задовољења потреба локалног становништва које је у стању социјалне потребе“, рекао је Шулић.

Према његовим ријечима, донација ће бити намијењена за све грађане којима је потребна ова помоћ, без обзира да ли су на евиденцији Црвеног крста.