ДОДИК СТИГАО НА РОЧИШТЕ, АПЛАУЗ ПРИСУТНИХ У ЗНАК ПОДРШКЕ

0
89

Предсједник Републике Српске Милорад Додик стигао је на данас заказано рочиште у Суду БиХ, гдје је дочекан аплаузом грађана и званичника Српске и српских представника у заједничким институцијама.

Међу окупљенима који су дошли да дају подршку Додику испред комплекса правосудних институција БиХ су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, те министри у Влади Републике Српске Денис Шулић, Ален Шеранић, Зора Видовић, Петар Ђокић, као и вршилац дужности директора „Службеног гласника“ Милош Лукића.

Присутни су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, те замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Подршку предсједнику Српске пружају и представници Срба у Федерацији БиХ, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, велики број одборника у локалним заједницама, студенти, директори јавних предузећа и бројни функционери.

Рочиште у предмету против Додика одржава се по оптужници Тужилаштва БиХ за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Претрес ће данас бити одржан само за предсједника Додика, с обзиром на то да Суд БиХ није прихватио захтјев да се предмет против предсједника Републике поново споји са предметом против вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића.

Суђење у поступку који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика, умјесто судије Мирсада Стрике, преузела је судија Сена Узуновић.

У њеној биографији се, између осталог, наводи да је 1993. именована за судију Окружног војног суда у Мостару – Одјељење Коњиц и ту дужност је обављала све до 1996. године.