Милошево здравствено стање боље, укључена му је нова метода лијечења – мозговна стимулација

0
243

Здравствено стање Милоша Божовића је боље, напредак је евидентан и укључена му је нова метода лијечења – мозговна стимулација, потврдила је то за портал Катера Милошева мајка Александра, којa се заједно са њим налази у Москви.

Милош се налази у једној руској клиници у којој се лијечи матичним ћелијама и остало му је да прими још седам доза како би се заокружио планирани циклус терапија.

Иако је било планирано да се Милош и Александра врате 24. јануара, виза им је продужена и у Москви остају до 24. априла.

– Доктори су примијетили помак па су предложили да се Милошево лијечење не прекида него да му се уведе и мозговна стимулација. О његовом здравственом стању брине тим љекара, различити специјалисти, прегледају га љекари из других клиника, и сви чине што је у њиховој моћи да Милош буде боље – навела је Александра за наш портал.

Поред редовне физикалне терапије, са Милошем ради и неуропсихолог који, према Александриним ријечима, примјећује позитивне помаке.

Како је наш портал већ раније писао, наш суграђанин је захваљујући лијечењу матичним ћелијама почео да реагује очима, да реагује на бол, да сједи сваки дан, што прије није могао, периодично самостално дише и орално узима храну.

– Циљ љекара је да Милошу затворе трахеостому и да почне у потпуности самостално дисати – истакла је његова мајка.

За наставак Милошевог лијечења у Русији потребно је око 200.000 евра.

Новац за помоћ можете донирати и уплатом новчаних средстава на текући рачун број: 562 012 815 030 2396 НЛБ Банка

IBAN број: BA395620128150302590 прималац Александар (Срета) Божовић, Академика Петра Мандића 48

SWIFT BIC: RAZBBA22 НЛБ Банка а.д. Милана Тепића бр. 4, 78000 Бања Лука, БиХ