Нобило: Поступци Узуновићеве аргумент одбране за њено изузеће

0
113

Адвокат Анто Нобило, члан Тима одбране предсједника Српске Милорада Додика сматра да је судија Сена Узуновић, која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике, у судницу дошла припремљена да пошто –пото покрене поступак и да главни претрес почне читањем оптужнице.

Нобило је  за РТРС појаснио да, ако имате заједничку оптужницу и дође до раздвајања поступака, као у случају Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, оптужница мора бити дорађена и мора да описује само једног оптуженика.

Наводи и да је након затраженог изузећа судије, закон јасан, мора се обуставити поступак, осим код хитноће или ако ће поступак бити угрожен, што није случај.

– Управо ће овакво поступање судије Узуновић бити дио аргументације одбране у писаном захтјеву за њено изузеће – поручио је Нобило.

Наводи да је суткиња игнорисала својим фактичким радњама постојање захтјева за изузеће и спровела је све оно што је мислила данас спровести.

– По мени, она је оцијенила да може, одбрана сматра да не. Ми ћемо наравно у једном моменту, ако буде потребно у жалби све то елаборирати и показати да је дошло до тешког кршења права окривљеника – поручио је Нобило.

У Суду БиХ јуче је одржано рочиште против предсједника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнијела концепт одбране констатујући да се оптужницом руши суверенитет БиХ и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике.