МЈЕСТИМИЧНО МОКРИ КОЛОВОЗИ, МАГЛА УЗ РИЈЕЧНЕ ТОКОВЕ

Република Српска, ФБиХ - путеви

0
101

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно сувим и мјестимично мокрим коловозима, а јутарња магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрезнија вожња потребна је на дионицама у усјецима због учесталих одрона камења и земље на коловоз.

Због радова, на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет-це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Саобраћај је забрањен за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Привремено је санирано клизиште на регионалном путу Мраковица-Горњи Подградци, на дионици Водице-Горњи Подградци, тако да се саобраћај за сада одвија несметано у обје траке. Због опасности од поновног активирања, возачима се савјетује опрезна вожња.

Саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Магла смањује видљивост на магистралном путу Босански Петровац- Оштрељ- Дрвар, док су на дионицама Босански Петровац-Кључ, Орманица-Градачац и Симин Хан-Бањ Брдо јаки удари вјетра.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.