КОЛОВОЗИ КЛИЗАВИ У ХЕРЦЕГОВИНИ И И НА СЈЕВЕРОЗАПАДУ СРПСКЕ

0
90

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, а коловози су мокри и клизави на сјеверозападу и у Херцеговини, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Привремено је санирано клизиште на регионалном путу Мраковица-Горњи Подградци, на дионици Водице-Горњи Подградци, тако да се саобраћај за сада одвија несметано у обје саобраћајне траке. Због опасности од поновног активирања, возачима се савјетује опрезна вожња.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу дионица Руданка-Добој. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралним путним правцима Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, те Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље гдје је за теретна возила саобраћај обустављен. Наизмјенично због клизишта вози се и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због радова и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У ФБиХ на дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу. Радови се изводе и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.