Вече атлетике АСРС- АК „Гласинац“ трећи најуспјешнији клуб Српске

Посебна признања и награде Сари Лучић и Неђу Ђуровићу

0
382
Фотографија уступљена Инфо центру Соколац

У организацији Атлетског савеза РС, овог викенда у Теслићу одржано је традиционално „Вече атлетике“ АСРС. Том приликом награђени су најуспјешнији атлетичари, клубови и тренери у 2023. години.

За најбољу сениорку проглашена је Сара Лучић из АК „Гласинац“, најбољи сениор био је Стефан Станковић из АК „Маратон“.  Титула за најуспјешнији клуб припала АК „Борац“ из Бањалуке, док је на другом мјесту био АК „Маратон“ из Брчког, а на трећем АК „Гласинац“ из Сокоца.

Домаћин ове манифестације је била општина Теслић и начелник Милан Миличевић којем је овом приликом уручено признање за допринос у развоју атлетике Републике Српске.

Поред њега посебна признања за дугогодишњи тренерски рад у АСРС су добили Неђо Ђуровић, Илија Ристић, Радиславка Рачић и Небојша Матијевић док је Урош Гутић добио посебно признање за остварен резултат на међународном такмичењу у 2023 години.

Према ријечима предсједника Скупштине Атлетског савеза Републике Српске Миливоја Јанковића који је присуствовао манифестацији, овог викенда одржана и редовна сједница АСРС на којој су сумирани резулатити из прошле године.

  • На основу постигнутих резултата који су оставарени током прошле године, уз анализу одржаних такмичења, много смо задовољни оствареним успјехом у свим категоријама. Посебно је истакнута манифестација која је одржана у Краљеву на којој су атлетичари из Републике Српске освојили прво мјесто испред Савеза Војводине.

Он је истакао посебне резултати, међу којима је успјех Саре Лучић која је награђена на манифестацији Вече атлетике. Осим награда за појединачне успјехе атлетичара, признање за дугогодишњи тренерски рад добио је наш тренер Неђо Ђуровић.

  • Посебно морам истаћи наш Атлетски клуб „Гласинац“ који је међу 26 клубова из РС опет пласиран на високо треће мјесто– казао је Јанковић.
Фотографија уступљена Инфо центру Соколац

„Теслић је увијек био град који доминира у гостољубивости и искреном дочеку сваког добронамјерног човјека.

Тако је било и данас у сусрету са најбољим атлетичарима Републике Српске, тренерима и људима који уживају у овом спорту“ – истакао је на свом ФБ профилу начелник општине Теслић Милан Миличевић.

„Међу онима који су у Теслићу уткали године свог рада у атлетику је и награђени тренер Илија Ристић. Никада не заборављамо ни нашег Бориса Бораса, који није међу нама, али наш атлетски клуб носећи његово име довољно говори о значају тог човјека и нашој жељи да му се бар на овај начин одужимо. Много је људи којима је атлетика обиљежила живот, а један од њих је и професор Миливоје Јанковић, предсједник Скупштине Атлетског савеза Републике Српске. Човјек којег памтим из средњошколских дана. Био је  професор у зеничкој гимназији. У то вријеме, као млад човјек, био је близак нама средњошколцима, врло омиљен и драг. Живот нас је носио различитим путевима, и довео  у мјеста која смо завољели и у којима данас живимо. Мене према Теслићу, а њега према мојој Романији – професор живи на  Сокоцу. Атлетика му је заробила срце. А наш сусрет након 40 година имао је посебну емоцију и чинило нам се да смо тих 40 година претрчали тако брзо, као најбољи маратонци. У нама је остало много сјећања на давне године које су биле испуњене правим поштовањем ученика према професору. Моји гимназијски професори су то заиста и заслужили својим педагошким радом, а један од њих је и Миливоје Јанковић“ – наведено је у наставку текста. 

Награђени  по категоријама :

Сениорка – Сара Лучић (АК Гласинац)

Сениор – Стефан Станковић (АК Маратон)

Тренер сениори/ке – Срђан Самарџић (АК Маратон)

Млађа сениорка – Диана Ковач (АК Леотар)

Млађи сениор – Лука Ивичић (АК Борац)

Тренер млађих сениори/ке – Душко Ивичић(АК Борац)

Јуниорка – Кристина Стојковић (АК САН)

Јуниор – Марко Шуковић (АК Требиње)

Тренер јуниори/ке – Драган Томић (АК Требиње)

Млађа јуниорка – Емилија Пикић (АК Требиње)

Млађи јуниор – Андреј Ћебић (САК Рогатица)

Тренер млађих јуниори/ке Весна Томић (АК Требиње)

Пионирка – Сара Мијановић (АК Леотар)

Пионир – Срђан Шуковић (АК Требиња)

Тренер пионир/ка – Никола Бољановић (АК Леотар)

Млађа пионирка – Срна Данојлић (АК Леотар)

Млађо пионир – Давид Мирковић (АК Прњавор)

Тренер млађе пионири/ке – Дејан Мићевић (САК Рогатица)