Честитка у поводу Дана Борачке Организације-Дана-бораца

0
184

Поштовани саборци,

У име руководства ОБО Соколац, свим члановима Борачке организације, свим породицама наших погинулих сабораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима честитамо Дан борачке организације – Дан бораца. Прилика је то да се још једном сјетимо нашег ратног пута на којем је створена Република Српска, као највреднија тековина наше борбе за слободу и да подсјетимо на друштвени значај наше Борачке организације.

Са поносом можемо да кажемо да је и данас Борачка организација један од најчвршћих стубова на којима стоји Република Српска и да су они који су је стварали и данас њени најјачи заштитници.

ОБО Соколац има дужност и обавезу чувати успомену, његовати културу сјећања на погинуле саборце и догађаје из одбрамбено отаџбинског рата а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима указати достојну пажњу коју заслужују.

Морамо нагласити да јединство које нас је красило и одликовало током протеклог рата данас поново одликује нашу Организацију.

Поштовани саборци нека нам је срећан Дан Борачке организације – Дан бораца. Желимо да овај празник славимо још дуги низ година у миру, у слози, јединству и нашој Републици Српској.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

 Борачка Организација општине Соколац