Стрељачки клуб „Гласинац“ свијетла тачка соколачког спорта

0
201
фотографија уступљена Инфо центру

Такмичарска сезона у Стрељачком клубу „Гласинац“ почела је почетком фебруара такмичењем у оквиру кадетске лиге БиХ. На старту овог такмичења Гласинац је био ослабљен па је екипа заузела пето мјесто.

Према ријечима тренера Огњена Мијатовића у дисциплини ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, у првом колу Премијер лиге БиХ, женска екипа се такмичила у јуниорској, сениорској и кадетској конкуренцији.

  • Упоредо са овим представљањем учествовали смо и на интернационалном турниру „Војводина куп“. Резултати са овог такмичења убројани су у резултате Премијер лиге, а наша женска екипа у дисциплини ваздушна пушка заузела је треће мјесто, иза СК Сарајево и СК Жељезничар.
фотографија уступљена Инфо центру

Мијатовић истиче да му је посебно драго што су у прилици да се већ од првог кола боре за неку од медаља. Каже да би резултат био и бољи да нису имали потешкоћа и одлагања почетка припрема за нову сезону.

  • Са тренажним процесом се због неких околности каснило и то је сигурно утицало и на наш резултат. Надам се да ћемо у наставку сезоне постићи задовољавајућу форму, казао је Мијатовић.

Ове године клуб представљају младе такмичарке Тамара Максимовић и Луција Радивојевић, дјевојчице 2009. и 2010. годишта, које су већ на првим такмичењима показале велики труд, рад и таленат. Тренер Мијатовић истиче, да су се у коначан збир екипе убрајала три најбоља резултата, а у досадашњем надметању то су резултати Хелене Туторић, Маријане Мијатовић и Ане Пејић.

  • Оне су од 2020. године у клубу и изузетно су квалитетне такмичарке. Хелена се вратила у своју форму и то се одмах позитивно одразило на екипни резултат. Маријана и Ана су учествовале на Војводина купу, а поред овог, иза њих је низ интернационалних наступа, што потврђује њихов таленат и успјех. Ана је на овом такмичењу поставила и лични рекорд, рекао је Мијатовић.
фотографија уступљена Инфо центру

Тренер Мијатовић напомиње да је притисак на овим наступима огроман, али да ове младе такмичарке управо на тим наступима постижу и дају најбоље од себе.

  • На поменутом турниру учествовали су најбољи стријелци из региона, бројни освајачи европских и свјетских медаља. Част нам је била учествовати и борити се раме уз раме са њима.

Према Мијатовићевим ријечима постоје планови да најуспјешније такмичарке уђу и у састав репрезентације БиХ, али и да учествују на такмичењима ван земље.

  • Ми смо неке норме већ испунили, а за више циљеве потребно је више подршке, првенствено финансијске, јер је стрељаштво захтјеван и скуп спорт. До сада највише подршке имамо од родитеља који су посвећени и несебично подржавају и своју дјецу, а и клуб, на чему сам им посебно захвалан. Постоје и поједине установе и појединци који нам помажу, али све је то скромно и недовољно кад се погледа цијена опреме за само једног такмичара, истиче Мијатовић.
фотографија уступљена Инфо центру

Клуб тренутно броји тридесетак чланова, а међу њима тренутно су бројније и успјешније дјевојке. Слична слика влада и у регионалном и свјетском стрељаштву, а тренер Мијатовић истиче да у клубу теже квалитету, а не квантитету.

  • Ми смо мала средина која може за изњедри такмичаре и за међународну спортску сцену. Сигуран сам да неки од њих могу досањати и Олимпијске игре, а ми смо дужни да талентованима пружимо подршку и вјетар у леђа.

Пред стријелцима Гласинца је наступ у оквиру 2. кола кадетске лиге БиХ, 25. фебруара. Почетком марта очекује их такмичење у пионирској лиги, а од 10. марта Првенство БиХ.