ОПРЕЗ ЗБОГ МОКРИХ КОЛОВОЗА И ВЈЕТРА

0
132

На западу и сјеверозападу Републике Српске коловози су мокри и клизави због кише која је почела да пада, јак вјетар дува у романијској регији и на подручју Кнежева, а у доњем Подрињу смањена је видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због јаког вјетра неопходан је опрез на путевима: Бихаћ-Босански Петровац-Кључ, Јајце-Доњи Вакуф-Бугојно, Орманица-Градачац, Олово-Кладањ и Гламоч-Млиништа.

Могући су и одрони, па се возачима савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због радова на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

До 12. маја, због бушачко-минерских радова, биће привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум/Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

До 23. фебруара ће се на релацији ентитетска граница Подврсник-Требиње-гранични прелаз Клобук вршити превоз вангабаритног терета, у пратњи полиције, па је неопходна опрезна вожња и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње и полиције.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.