ПРОМОВИСАНА ЗБИРКА ПЈЕСАМА „МРТВА КОСТ“

0
178

Сокочанка Николина Крунић, промовисала је у Народној библиотеци Соколац своју прву збирку пјесама „Мртва кост“ и представила се публици етно-пјесмом, као још једним од талената којима је обдарена.

Крунићева је рекла новинарима да је ово њена прва збирка пјесама, „поезије слободног стиха“ у којој је сумирала стваралаштво од 19. до 25. године, издвојивши одређен број пјесама за ову књигу.

Она је у родном граду, коме је поклонила и прво представљање збирке, позната као дјевојка која се бави глумом, пјевањем етно и духовне музике и сликањем, што је показала честим наступима као ученица, основне и средње школе и сада као студент психологије и политичких наука на Палама.

Као аутор поезије учествовала је, како каже, на разним конкурсима, а пјесме су јој објављивање у зборницима.

Збирка пјесама названа је „Мртва кост“ по најемотивнијој и најтоплијој пјесми до сада, посвећеној њеној баки, која је имала мртву кост на зглобу десне руке, а Крунићева такву кост има на грудном кошу.

Од оних који су помогли у припреми збирке, издвојила је професора српског језика и књижевности Бојана Николића из Вишеграда. Он је истакао да је веома битно шансу савременој поезији и у школским програмима, уз све поштовање према класичној поезији, како би публици понудили нешто ново, без присуства страха од непознатог.

Он је нагласио да би заједница требала да препознаје таленте и боље подржава младе ствараоце, те више пажње посвети умјетности.

Николина Крунић је рођена 1996. године на Сокоцу, гдје је завршила основну и средњу школу, а сада се уз студије бави писањем, сликањем и музиком.