МЈЕСТИМИЧНО ГУСТА МАГЛА НА ПОДРУЧЈУ КНЕЖЕВА И МРКОЊИЋ ГРАДА

0
116

Саобраћај се јутрос у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ одвија по влажним или мокрим и клизавим коловозима, а на подручју Кнежева и Мркоњић Града мјестимично густа магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке постоји опасност од одрона.

Због рушења тунелске цијеви забрањен је саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина. До 29. марта путничка возила ће бити преусмјеравана на регионалне путне правце Добро Поље-Јажићи и Јажићи-Јелашица-Миљевина, а путничка и теретна на магистралне путеве Фоча-Устиколина-Гребак-Загор-Делијаш-Трново или Фоча-Устипрача-Рогатица-Соколац-Сарајево.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком, а регулише га привремено постављена сигнализација. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум/Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због радова, на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

До 12. маја, због бушачко-минерских радова, биће привремено обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка–Нова Топола–Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До поноћи је забрањен превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.

На магистралном путу Бихаћ-Босанска Крупа-Босанска Отока данас ће бити етапних обустава саобраћаја.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничним прелазима задржавања за путничка возила су краткотрајна.