УСВОЈЕН ПРОГРАМ РАДА НАЧЕЛНИКА

Република Српска - Рогатица - Скупштина општине

0
94
Фото: СРНА

Скупштина општине Рогатица усвојила је Програм рада начелника општине за ову годину у којем је дефинисано 27 тачака, што су уједно и циљеви развоја локалне заједнице, те побољшање укупног квалитета друштвеног живота у свим областима.

У програму рада начелника као приоритети нашли су се и изградња водоводне и канализационе мреже у Новом насељу у Рогатици, завршна фаза водоводног система Пљешевица, Ћемановићи и Сељани, те унапређења водоводне и канализационе мреже у насељима Закула, Крушчица и једној од улица.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је новинарима да је за сваки од ових пројеката припремљена документација, што је битно код брзог аплицирања на јавне конкурсе и позиве.

Фото: СРНА

Он је рекао и да су се неки пројекти могли кредитирати по повољним условима средствима Владе Саудијске Арабије, о чему је недавно разговарано у Влади Републике Српске.

Јагодић је нагласио да је највеће инвестиције на подручју општине Рогатица у прошлој години помогла Влада Републике Српске и максимално их подржавала.

Он је подсјетио да за ову годину у општинском буџету има више од милион КМ за инвестирање, што нису значајна средства за ове намјене, те додао ће средства за крупне инвестиције покушавати обезбиједити на разне начине, како би што је више могуће били реализовани планирани пројекти.

Јагодић је након скупштинске сједнице изразио наду да ће и ове године рогатичка општина бити обухваћена програмом финансијке помоћи Владе Србије, као и раније, те да очекује подршку и у реализацији великих капиталних инвестиција у области водоснабдијевања са изворишта Берешко врело, пројекту вриједном 3,5 милиона КМ.

Он је рекао новинарима да ће реализацијом овог пројекта становништво Рогатице и околних насеља добити воду гравитационим природним падом без пумпи, честих прекида, кварова и повећаних трошкова дистрибуције.

Јагодић је најавио да ће општина Рогатица завршити пројекат водоснабдијевања, те прије тога убразано ријешити и питање имовинских односа на подручју којим пролази главни вод.

Он је нагласио да је у току реализација друге фазе пројекта Градске тржнице у Рогатици у коју се улаже 350.000 КМ, те наставак изградње спортске дворане за шта је до сада издвојен милион КМ.

Јагодић је навео да је у усвојеном врло амбициозном Програму рада начелника за ову годину дефинисано 27 тачака, што су уједно и циљеви развоја локалне заједнице, те побољшање укупног квалитета друштвеног живота у свим областима.

На данашњој сједници Скупштине општине Рогатица усвојен је и Програм кориштења средстава од водних накнада у овој години, те више извјештаја о раду општинских инспектора и комуналне полиције.

На сједници је разматрана информација о раду Скупштине општине и информација о стању сточног фонда и оствареним новчаним подстицајима за развој пољопривреде и села у прошлој години.