Сервисне информације за 2. март

0
106

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -1  ͦС

Влажност ваздуха: 91  %

Вјетар: тихо,без вјетра

Ваздушни притисак: 901  мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Уредно. 

Источно Сарајево: Јуче, интервенција од 17:25 до 18:30 часова на гашењу суве траве и ниског растиња у рејону Требевића. Угашено, учествовала 3 ватрогасца.

Вишеград:  Јуче двије интервенције, од 13:50 до 15:50 часова на гашењу ниског растиња у рејону Бан Поље, а друга интервенција на гашењу ниског растиња  у Омерагићима од 16:20 до:18:20 часова, кад је пожар локализован.У гашењу учествовала 3 ватрогасца.

Хан Пијесак: Јуче од 15:00 часова интервенција на гашењу шумског пожара на локалитету Јапаских бара. Пожар угашен у 17:45 часова, а у гашењу учествовало 10 ватрогасаца и 3 ватрогасна возила.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Ново Горажде: Данас, 02.03.2024. године, због радова на 10 kV воду Живојевићи,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 13:00 часова потрошачима у насељу Борак Брдо.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по претежно сувим и мјестимично мокрим коловозима. На дионицама у усјецима скрећемо пажњу на могуће одроне а у котлинама и вишим предјелима на маглу која смањује видљивост. Возачима савјетујемо опрезну вожњу уз напомену да је посједовање зимске опреме обавезно.

Због оштећења моста,  на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

-На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:            13   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:      32   пријема,

ДЗ ФОЧA:             32    прегледа  3 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена два дјечака.

КЦ ФОЧА: Није било порода.