Мартовске активности општинске организације Црвеног крста „Романија“

У Сокоцу 20. марта акција добровољног даривања крви

0
199
Фотографија уступљена Инфо центру

Чланови општинске организације Црвеног крста „Романија“ Соколац данас су у сарадњи са Удружењем „Рука подршке“ донирали  једна инвалидска колица Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ и суграђанину у вриједности од око 5.000 КМ, те ћебад за потребе соколачког дома здравља.

Према ријечима секретара ове организације Драженка Вукојичића, наредних дана очекује се хуманитарна помоћ у виду брашна које је обезбиједила Влада Републикe Српскe.

Он је додао да ће актив добровољних давалаца крви који дјелује у оквиру општинског Црвеног крста „Романија“ Соколац, 20. марта организовати акцију добровољног даривања крви. Вукојчић је позвао све суграђане да се прикључе овој хуманој акцији која живот значи, а којој ће се одазвати и добровољни давоаци крви из Гацка и општине Чукарица из Београда.

Млади волонтери општинске организације Црвеног крста „Романија“ прошле седмице  испред канцеларије у Сокоцу организовали су подјелу слаткиша најмлађим суграђанима. Један дио донације  је уручен  Удружењу „Сунце“ са Пала, док ће наредне седмице посјетити Одјељење за ученике са посебним потребама ОШ „Соколац“ како би и њима уручили слактише, који су донација Црвеног крста „Чукарица“.