БАШЕВИЋ: НЕЋЕМО ПРИСТАТИ НА САВРЕМЕНО ПОЛИТИЧКО РОПСТВО

0
223

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић рекао је Срни да сви домаћи и страни актери који су против унутрашњег договора у БиХ без мијешања међународног фактора морају бити свјесни да таква политика не може донијети ништа добро, те истакао да Српска неће пристати на савремено политичко ропство.

Башевић је истакао да све њихове приче о просперитету и суверености остају безвриједне у ситуацији када се нелегитимни странац одважи да „под ноге баци“ све оно што су јасно дефинисана уставна рјешења.

„И ова политичко-правосудна лакрдија у случају предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора `Службеног гласника` Милоша Лукића јесте илустрација стања у коме све оно што је неуставно и нелегално узима себи за право да прогони легално изабране званичнике и функционере због тога што су на законит и уставан начин радили свој посао“, нагласио је Башевић.

Он је указао да је БиХ једино мјесто у Европи гдје је то могуће.

Башевић је истакао да је крајње вријеме да се политички представници народа у БиХ јасно изјасне о томе да ли су за будућност у којој ће сами и у договору доносити одлуке или су и даље присталице статуса колоније и протектората који ће БиХ дугорочно оставити на дну, без шансе да стане на сопствене ноге.

„Ставови Републике Српске су јасни и ми не желимо и нећемо пристати на савремено политичко ропство и отимачину наше имовине, права да се питамо и одлучујемо и живимо свој начин живота“, поручио је Башевић.