СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

0
184

Сервисне информације за петак, 8. март 2024. године

 

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 2 ͦС

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 908 мbar

Падавине: – л/м²

Висина снијега: – цм

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Није било интервенција.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Уредна испорука.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредна испорука.

 ЈКП „СОКОЛАЦ“: Уредно напајање.

 АУТО МОТО САВЕЗ:

На дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због сњежних падавина и мјестимичне поледице, саобраћај се одвија отежано, док су у нижим предјелима коловози претежно мокри и клизави. Посебно скрећемо пажњу на подручју Мркоњић Града, према превоју Млиништа, Шипово-Ново Село, Српске Топлице-Чађавица, преко Мањаче, Кнежево-Турбе, Котор Варош-Кнежево, Котор Варош-Теслић преко Борја, Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно и Сарајево-Рогатица, преко Романије.

У нижим предјелима  коловози су мокри и клизави због интензивне кише,а ниска облачност смањује видљивост, па апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и  да држе одстојање између возила.

Режим саобраћаја измијењен је на путевима на којима се изводе радови,а регулисан је  привременом сигнализацијом, чије  поштовање је обавезно.Возачима скрећемо пажњу да на пут не крећу без зимске опреме и вожњу прилагоде условима на путу.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево- Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

Због оштећења моста,  на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

 СОКОЛАЦ: 12 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 33 пријема,

ДЗ ФОЧA: 7 прегледa, 3 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода.

КЦ ФОЧА:  Није било порода.