СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

0
62

Сервисне информације за петак, 15. март 2024. године

 

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 2 ͦС

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 908 мbar

Падавине: – л/м²

Висина снијега: – цм

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Без интервенција у посљедња 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Уредна испорука.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: 

Уредна испорука.

 

ЈКП „СОКОЛАЦ“:

Уредно напајање.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно по претежно сувим коловозима. Мјестимична магла смањује видљивост у котлинама и преко превоја, а скрећемо пажњу и на учестале одроне. На дионицама на којима се изводе радови потребно је стрпљење и додатан опрез. Избјегавајте ризична претицања и на пут не крећите без зимске опреме.

Због оштећења моста, на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево- Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 19 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 55 пријема,

ДЗ ФОЧA: 15 прегледa, 7 кућних посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођене двије дјевојчице.

КЦ ФОЧА:  Није било порода.