Обавјештење Црквене општине Соколац о богослужењима током Васкршњег поста

0
442
Данас почиње Васкршњи пост један од најстрожијих постова у нашој цркви. Током поста служе се посебна великопосна богослужења, међу њима се посебно издваја Пређеосвећена литургија која се служи сриједом и петком током часног поста поред редовних литургија које се служе суботом и недјељом.
За литургију Пређеосвећених дарова на претходним литургијама које се служе суботом и недјељом припрема се Агнец за Свету Тајну Причешћа са којим се вјерници могу причестити сриједом и петком током часног поста, прије којих могу да се исповједе.
Током Часног поста Литургија Пређеосвећених Дарова служиће се у  18,00 у  послије подне у храму Светога пророка Илије. Сви који желе да се причесте на тим литургијама не смију истога дана од 13,00 до причешћа у 18,00 да узимају храну и пиће.
Што се тиче исповијести сви који то желе могу свакога дана у периоду од 18,30 до 19,00 да дођу на исповијест, а они који се причешћују сриједом и петком могу да се исповједе прије почетка Пређеосвећене литургије. Током поста служиће се редовна и свакодневна јутарња и вечерња богослужења и Свете литургије по устаљеном распореду.
Желимо нам свима срећан почетак поста да нам буде душекористан и на спасење да у радости и постом и молитвом припремљени дочекамо највећи хришћански празник Васкрсења Христовог.