Сервисне информације за 19. март

0
60

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура:  3  ͦС

Влажност ваздуха: 89  %

Вјетар западни: 3  м/s

Ваздушни притисак: 906   мbar

Падавине: 5 l/m²

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Једна интервенција на гашењу траве у мјесту Новосеоци у времену од 13.10-14.10.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац:

У уторак, 19.03.2024. године, због хитних радова на 10 kV воду Ново Село, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периодима од 09.00 до 11.00 часова потрошачима у насељима: Берковићи, Врело Биоштице, Кнежина, Палеж, Бабине, Врапци.

Сутра, 20.03.2024. због хитних радова на електромрежи на Равној Романији доћи ће до прекида у снабдијевању електричном енергијом у периоду од 09.00 до 14.00 часова.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због кише која је падала у већини крајева РС вози се по претежно влажним коловозима, у котлинама и уз ријечне токове упозоравамо на смањену видљивост због јутрање магле, као и на нису облачност у вишим предјелима,возачима савјетујемо максимално опрезну и спорију вожњу.На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона, а у котлинама и дуж ријечних токова, на мјестимично смањену видљиост, због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме

Због оштећења моста,  на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево- Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

-На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        12     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    73   пријема,

ДЗ ФОЧA:        15      прегледа, 6  кућних  посјета

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођене три дјевојчице

КЦ ФОЧА:Није било порода