Сервисне информације за 21. март

0
187

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -5  ͦС

Влажност ваздуха: 91  %

Вјетар: тихо,без вјетра

Ваздушни притисак: 913   мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац, пет интревенција, на гашењу суве траве и ниског растиња на локацијама Озарковићи,Брезјак,Надићи,Леава и Равна Романија,пожари угашени.

Пале ,интревенција на гашењу суве траве у Понору,угашено.

Хан Пијесак,интревенција у Планама на гашењу суве траве и ниског растиња,пожар угашен.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Један квар и седам планских радова дана 21.марта:

Вишеград,квар на комплетној траси далековода Добрун,од јутрос у 06,00 сати.Без напајања 15 трафо станица.

Пале,четири планирана рада за 21.март и то:

-радови на трафо станици Репца у времену  13,15-14,00,без напајања остају потрошачи у улицама Југ Богдана,Ж.Мишића,Душанова ,И.Косанчића,С.Дечанског и Пушкиновој,

-радови на трафо станици Жељезничка станица 1 у времену 11,30-12,45,без напајања потрошачи из улица Јахоринска,Карађорђева,Требевићка,Т.Грабежа,03 априла,С.Кнежевића и Д.Симовића,

-радови на тс Тунел у времену 09,45-11,00,без напајања остају потрошачи из улица Карађорђева,Прибањска и Д.Радовића,

-радови на тс Панорама у времену 08,00-09,15,без напајања потрошачи из улица Прибањска,Карађорђева, и из насеља Вујалице,Бараковац,Г. и Д. Прибањ и дио Каловитих Брда.

Фоча, 21.03.2024. године, због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи,  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 16:00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

Ново Горажде,радови на трафо станици Хладила у времену 08,30-11,00,без напајања потрошачи из Хладила.

Чајниче,плански радови на 10 кВ воду Лука у времену 08,00-14,00,без напајања Батотићи,Трпиње ,Гај и Браха

Ново Горажде/ Чајниче,планирани радови на воду Копачи –Устипрача у времену 11,30-15,00,без напајања остају потрошачи у насељима Машићи,Питино Поље,Запљевац,Устипрача,Хладила,Влаховићи .Међурјечје,Авлија,Каровићи,Слатина,Батово.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на путевима РС одвија редовно по сувим коловозима.Возаче упозоравамо на одроне као и на додатну сигнализацију на путевима на којима с еврше санациони радови.

Због оштећења моста,  на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево- Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

-На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 19 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 41 пријем,

ДЗ ФОЧA: 19 прегледа, 4 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.