БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

Република Српска, ФБиХ - путеви

0
83

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим коловозима уз повољне услове за вожњу, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима могући су одрони.

У току је рушење тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево-Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком, а регулише га привремено постављена сигнализација. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

Због реконструкције дионице магистралног пута дионица Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на путном правцу Рача-Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

До 12. маја, ради извођења радова бушења и минирања биће привремено обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча, на дионици Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Због истих радова на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На регионалном путу Прибој-ентитетска граница /Шибошница/, дионица Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 12 тона на регионалном путу ентитетска граница /Подкозара/-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/, до 31. марта.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, и на улазу у Неум /Столац-Неум/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Због санационих радова на дионици ауто-пута А-1, смјер Сарајево сјевер-Сарајево запад /Сарајевска обилазница/, саобраћа се успорено.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.