СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

0
100
фото: Инфо центар Соколац

Сервисне информације за уторак, 26. март 2024. године

 

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -4 ͦС

Влажност ваздуха: 89 %

Вјетар: сјевероисточни, 1м/с

Ваздушни притисак: 900 мbar

Падавине: 3 л/м²

Висина снијега: – цм

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Интревенција на Равној Романији на гашењу суве траве, пожар угашен.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈАУредна испорука.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредна испорука.

ЈКП „СОКОЛАЦ“: Уредно напајање.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно по претежно сувим коловозима .  У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу,а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, на повећану опасност од одрона. Због свега наведеног, возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због оштећења моста,  на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево- Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 9 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 71 пријем,

ДЗ ФОЧA: 15 прегледa, 3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена дјевојчица.

КЦ ФОЧА:  Рођена два дјечака и дјевојчица.