У соколачком вртићу одиграна представа „Мјесечева шума“

0
236
Позориште "Мале ствари" из Требиња

Поводом Свјетског дана позоришта који се широм свијета обиљежава 27. марта глумци позоришта „Мале ствари“ из Требиња, одиграли су јуче представу за дјецу Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац под називом „Мјесечева шума“.

Редитељ, глумац и драматруг Жељко Милошевић је истакао да позориште „Мале ствари“ има дугу традицију постојања преко 27 година.

  • Много је представа иза нас како драмског програма за одрасле, професионалне представе тако и оних за дјецу. Једно смо од ријетких позоришта уз Дјечије позориште Републике Српске које у континуитету има програм за дјецу. Играли смо по цијелом региону, Аустирији, Чешкој, Казахстану. Једна богата историја на коју смо поноси.

Он је рекао да ово није први пут да гостују у Сокоцу те захвалио руководству вртића на позиву и сарадњи за коју се нада да ће се наставити.

Позориште „Мале ствари“ из Требиња

Према ријечима вршиоца дужности директора Установе Милоша Ерића извођење представе „Мјесечева шума“ имало је прилику да погледа 180 малишана соколачког вртића.

  • Трудићемо се и у наредном периоду да дјеци омогућимо што више оваквих и сличних културних дешавања од којих ће наши најмлађи суграђани свакако имати користи – закључио је Ерић.

Глумачку поставу позоришта „Мале ствари“ чинили су јуче: Милица Салата, Ивана Ћеранић и Жељко Милошевић.