АТЛЕТИЧАРИ „ГЛАСИНЦА“ ЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТИМА, ЛУЧИЋЕВА НАЈУСПЈЕШНИЈА

0
268
Фото: Инфо центар Соколац

Атлестки клуб /АК/ „Гласинац“ са Сокоца је, према одлуци Атлетског савеза Републике Српске, заузео треће мјесто по успјешности клубова у 2023. години, а најзначајнији резултат остварила је Сара Лучић.

Чланови „Гласинца“ су у прошлој години освојили укупно 77 медаља и учестовали на 17 званичних атлетских такмичења. Освојили су 10 медаља са Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Колашину.

Остварени резултати оцијењени су задовољавајућим на синоћној Скупштини Клуб.

Предсједник Клуба Жарко Арбиња рекао је новинарима да су два атлетичара „Гласинца“ представљала БиХ на Балканијади и један на Европском купу, а да је најзначајнији резултат остварила је Сара Лучић која је освојила друго мјесто у скоку увис на Европском атлетском тимском првенству у трећој дивизији у Пољској.

Арбиња је истакао да су и на Првенству Балкана постигли запажене резултате на којем је Лучићева освојила седмо мјесто у скоку увис и Александар Лучић који је заузео девето мјесто у бацању копља.

Фото: Инфо центар Соколац

Он је рекао да је Атлетски савез Републике Српске додијелио Лучићевој признање за најуспјешнију атлетичарку у категорији сениора у 2023. години, а тренеру „Гласинца“ Неђи Ђуровићу признање за допринос у развоју атлетике.

Арбиња је нагласио да је Лучићева номинована за најуспјешнијег спортисту општине Соколац за 2023. годину, на другом мјесту је њен клупски колега Лука Кезуновић, док су Јана Јакшић и Катарина Кезуновић предложене за најперспективније спортисте општине.

У АК „Гласинац“ ове године планирају да се кандидују за организовање два такмичења на нивоу Српске и да учествују на 14 званичних такмичења на нивоу БиХ. Овај клуб је обновио рад 2000. године и тренутно има 30 такмичара.