Оружане снаге траже 400 војника

0
71

Министарство одбране у Савјету министара прима 400 кандидата у професионалну војну службу у почетном чину војника Оружаних снага БиХ.

Оглас је објављен, а рок за пријаву је 21 дан од дана објављивања на страници Министарстава одбране.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу трећег и четвртог степена или тренутно похађају завршни разред средње школе.

Кандидати морају бити држављани БиХ и да нису млађи од 18 година нити старији од 27 година, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Млади који се пријаве имају прилику осигурају сталан и сигуран посао, професионалну каријеру и могућност напредовања у Оружаним снагама БиХ.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати могу преузети на службеној интернет страници Министарства одбране /www.mod.gov.ba/  или добити лично од центара за регрутовање и транзицију.

Тестирања кандидата обавиће се у центрима за регрутовање у Сарајеву, Бањалуци, Чапљини и Тузли, а потом ће Комисија за избор обавити интервју са најуспјешнијим, извршити избор и предложити министру одбране.

Кандидати који успјешно заврше основну војничку обуку примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих.