ЈУ Специјална болница за психијатрију Соколац наставља тренд успјешног пословања ФОТО/ВИДЕО

0
311
Фото: Инфо центар Соколац

У кругу Специјалне болнице за психијатрију у Сокоцу у току је реализација пројекта која се односи на рушење и уклањање некадашњег Судског одјељења на чијем мјесту је планирана изградња женског акутног и тениских терена за пацијенте –  рекао је вршилац дужности директора ове Установе Драган Булајић.

  • Захваљујући доброј сарадњи са Републичком управом цивилне заштите и након одобрене сагласности кренули смо у рушење објекта старе аустроугарске касарне изграђене од 1908. до 1914. године површине 1.115 метара квадратних. Зграда је нажалост девастирана у пожару 2006. године те је таква представљала опасност и нарушавла изглед круга болнице.

Булајић је истакао да поред Цивилне заштите на челу са директором и његовим сарадницима, Подручног одјељења цивилне заштите Соколац који помажу у уклањању објекта, велику помоћ имају од ШГ “Романија“ које је уступило механизацију као и предузећа ПЕЛЕ – КОП. Градоначелник Града Источно Сарајево Љубиша Ћосић, те начелници општина Трново, Источно Ново Сарајево, Рогатица и Власеница пружили су финансијску подршку.

 

 

Фото: Инфо центар Соколац
  • Након завршетка радова, планирамо одмах да кренемо у реализацију новог пројекта, како би што прије почела изградња женског акутног одјељења и тениских терена. Уз подршку Владе Републике Српске и ресорног министра ЈУ Специјална болница за психијатрију Соколац је ушла у пројекат четири болнице на нивоу Републике Српске. Пројектна документација је завршена тако да се надамо да ће грађевински радови почети ускоро. За реконструкцију објекта планирао је улагање од око 7.000.000 КМ, а за опрему око један милион марака.

Влада Републике Српске усвојила је Финансијски извјештај болнице за прошлу те План рада за текућу 2024. годину,  тако да ова Установа другу годину настаља тренд позитивног пословања.