Сервисне информације за 30. март

0
108
фото: Инфо центар Соколац

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 7 ͦС

Влажност ваздуха:  84 %

Вјетар: сјеверо-западни 1 м/s

Ваздушни притисак: 908 мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац три интервенције на гашењу суве траве и ниског растиња на локалитетима Цврчићи,Новосеоци и Јабука,пожари угашени.

Град Источно Сарајево,интервенција на гашењу суве траве и ниског растиња у Горњим Миљевићима,пожар угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електичном енергијом.

Фоча,-планирани су радови на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи и доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08,00 – 16,00 часова потрошачима у насељима:Челебићи Завајт, Мештревац,Саш, Златни Бор,Горња Драгочава и Драгочавски поток.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно по сувим коловозима. Скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Возачима савјетујемо опрезну вожњу уз напомену да је посједовање зимске опреме обавезно до 1. априла.

Због оштећења моста, на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона. Од данас, 30.03.2024. године на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај ће се одвијати успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

-На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 19 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 60 пријема,

ДЗ ФОЧA: 19 прегледа, 2 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођене три дјевојчице,

КЦ ФОЧА: Није било порода.