СВЕЧАНО ОТВОРЕНА АУТОБУСКА СТАНИЦА „БОЈАН – ХЕРЦ“

0
640
Фото Инфо центар Соколац

Аутобуска станица на Сокоцу новорегистроване фирме „Бојан-херц“, данас је званично почела са радом, док ће први радни дан бити у понедјељак првог априла.

Нови директор Бојан Туторић је истакао да ће станица за почетак пружати корисничке услуге за превознике и путнике , док ће у наредном периоду уколико посао буде текао планираном динамиком бити уведене неке од линија које користе наши суграђани.

  • Основни радови су завршени, наравно наставићемо да радимо и даље на уређивању објекта. Оно што је најважније је да ће корисници услуга чекати аутобусе у одговарајућим условима те имати информације о доласцима и поласцима превозника који саобраћају кроз општину Соколац, јер су већ више од двије године путници чекали аутобусе уз транзитни пут и на тротоару једне од улица, што је представљало и опасност за њих – рекао је Туторић.

Он је захвалио за велику подршку у пословима покретања рада станице власнику овог објекта Миру Палцу, начелнику општине Соколац Миловану Бјелици, градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, те директорима превозничких предузећа „Станишић“ са Пала и „Центротранс“ из Источног Сарајева.

Фото Инфо центар Соколац

Према ријечима замјеника градоначелника Града Источно Сарајево Слободана Амовића Град  на челу са градоначелником подржао је фирму Бојан-херц.

Фото Инфо центар Соколац
  • Град је једним дијелом помогао опремање Аутобуске станице, те смо финасирали куповину клима уређаја. Сви знамо колико је важан рад аутобуске станице на подручју једне локалне заједнице и за становнике који у њој живе. Ријешено је питање дугогодишњег чекања. Град ће и у будућности пружити подршку у раду у складу са својим могућностима – закључио је Амовић.