У ПЛАНИНСКИМ ПРЕДЈЕЛИМА ПОВРЕМЕНО ЈАКИ УДАРИ ВЈЕТРА

0
98

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се саобраћа несметано, услови за вожњу су повољни, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске упозоравају на повремено јаке ударе вјетра у вишим планинским предјелима.

Поводом Ускрса, данас и сутра забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћа се успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се едном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 12 тона.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2 измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка-Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај је измијењен и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћа се успорено због активираног клизишта.

На магистралном путу Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ на дионици Кључ-Сански Мост, због радова на мосту на улазу у Сански Мост код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су и радови на улазу у Неум /Столац-Неум/ због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу у Дубровачкој улици.

Радови су у току и на магистралним путевима: Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/ Тарчин-Раштелица, Чевљановићи-Нишићи, Груде-Витина, као и на сјеверном улазу у Мостар. На мјестима радова саобраћа се успорено.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.