Мајка Данке Илић по први пут од нестанка ћерке: „Чекамо да се све ово заврши, само да се врати жива и здрава“

0
92

Потрага за двогодишњом девојчицом Данком Илић, која је нестала пре тачно седам дана у Бањском пољу у Бору, и даље траје. Полиција непрестано чешља сваки педаљ места на коме је девојчица последњи пут виђена, а један сегмент истраге усмерен је и на снимак који је српски држављанин уснимио у Бечу, а на коме је наводно нестало дете. Ивана Илић, мајка нестале девојчице, први пут од када је Данка нестала открива за Нова.рс да ли је погледала снимак на коме је наводно девојчица, али и колико је боле медијска нагађања да иза свега стоји управо она.

Ивана наводи да су супруг и она заједно, да се боре сваки дан да им се дете што пре врати кући, али и да данима о њој излазе бројне небулозе.

„Држимо се колико можемо, само да се Данка што пре пронађе. Чекамо да се све ово заврши, надамо се најбољем, а онда ћемо се супруг и ја огласити јавно, и одговорити на све увреде, прозивке, небулозе. Зато се ми не оглашавамо. Боле ме све те спекулације, бацање кривице на мене и супруга“, наводи потиштена Ивана.

Ивана нам открива шта се крије иза писања појединих таблоида да је вештачењем њеног телефона откривено да је претраживала граничне прелазе са Румунијом, али и колико може да кривично одговара.

„Телефон је био на вештачењу, само ћу то рећи. Да је тако, ја не бих била мајка која тражи своје дете, мој статус би био другачији. Само да се Данка врати жива и здрава, а онда ћемо о свему проговорити“, каже Ивана за Нова.рс.

На питање да ли је погледала снимак из Беча, на коме је наводно њено дете, Ивана каже да јесте.

„Снимак сам погледала, али због тока истраге не смем да коментаришем. Полицији свака част, људи не спавају, даноноћно траже. Надам се да ћемо што пре загрлити наше дете“, наводи мајка нестале Данке.

Милош и Ивана Илић, родитељи нестале Данке Фото: Фацебоок
На питање да ли се нада да је њено дете добро, Ивана каже да другачије неће ни да верује.

„Не желим на другу опцију ни да помислим“, закључује Ивана.