МОКРИ КОЛОВОЗИ, ОПАСНОСТ ОД ОДРОНА У УСЈЕЦИМА

0
85

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим или влажним коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске истичу да је на путевима на којима су у току радови обавезно поштовање привремене сигнализације и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка – Добој.

Због минерских радова на регионалном путу Добој – Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, привремено је обустављен саобраћај у времену од 11.00 до 15.00 часова тако да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На регионалном путу Горња Чађавица – Љељенча, у рејону Љељенче у току је радови због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина саобраћај се одвија успорено једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста, на магистралном путу Саставци – Устипрача саобраћај се одвија једном траком и регулисан је привремено постављеном сигнализацијом.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црна Гора /Метаљка/.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ, на дионици Кључ – Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на улазу у Неум из оправца Стоца, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на заобилазницу кроз Дубровачку улицу.

Радови на санацији моста у току су на планинском превоју Комар, на путу Травник – Доњи Вакуф, због чега је саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Радови су у току и на магистралним путевима Јабланица – Потоци, Тарчин – Раштелица, Чевљановићи – Нишићи и Груде – Витина.

На граничним прелазима Градишка, Изачић и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазуима задржавања нису дужа од 30 минута.