ПРОМЈЕНЉИВИ УСЛОВИ ВОЖЊЕ, ОДРОНИ У УСЈЕЦИМА

Република Српска - ФБиХ - путеви

0
38

У Републици Српској и Федерацији БиХ возаче данас очекују промјенљиви услови вожње, од сувих до мјестимично влажних или мокрих коловоза, уз учестале одроне у усјецима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ издвајају дионице Карановац – Кнежево – Угар, Карановац – Црна Ријека – Мркоњић Град, Сарајево – Фоча, Фоча – Шћепан Поље и Вишеград – Устипрача – Рогатица.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка – Добој.

Због минерских радова на регионалном путу Добој – Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, привремено је обустављен саобраћај у времену од 11.00 до 15.00 часова тако да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На регионалном путу Горња Чађавица – Љељенча, у рејону Љељенче у току је радови због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина саобраћај се одвија успорено једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста, на магистралном путу Саставци – Устипрача саобраћај се одвија једном траком и регулисан је привремено постављеном сигнализацијом.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црна Гора /Метаљка/.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ у мјесту Крашево, на магистралном путу Јелах – Добој у току су радови на изградњи кружног тока и возила саобраћају успорено од 7.00 до 17.00 часова.

На дионици Кључ – Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на улазу у Неум из оправца Стоца, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на заобилазницу кроз Дубровачку улицу.

Радови на санацији моста у току су на планинском превоју Комар, на путу Травник – Доњи Вакуф, због чега је саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Радови су у току и на магистралним путевима Јабланица – Потоци, Тарчин – Раштелица, Чевљановићи – Нишићи и Груде – Витина.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.