Данас је свjeтски дан браће и сестара: Нераскидива веза

0
120

Данас је свjeтски дан браће и сестара. Данас посветите дан своме брату или сестри, назовите их, попијте кафу, дружите се или их једноставно назовите и реците колико су вам важни.

Милош. Елена. Тара. Данило. Сви они имају нешто заједничко, односно, имају брата или сестру. Кажу одрастање уз њих је значило је игру али и уживање сваког дана.

Не постоји дијете које није прошло неке несугласице, мале свађа и неслагања. Међутим, када одрастемо схватимо колико је то све небитно јер поред себе имамо највећи животни дар, свога брата или сестру. То су потврдили и нешто искуснији и мудрији Бањалучани, који кажу да им брат или сестра значе пуно и све у животу.

Брат или сестра, научили су нас вриједностима и животним лекцијама. Захваљујући њима, научили смо да дијелимо све, безусловно волимо и будемо у свако доба дана и ноћи за некога. Психолог Лара Пејић каже да одрастање уз брата или сестру значи развијање емпатије од најранијег узраста, пише АТВ.

Живот је турбулентан, брз и у тој брзини и не можемо остварити некада много пријатељстава са другима. Али, уколико имамо брата или сестру, ми већ имамо најбољег пријатеља и нераскидиву везу за живота. Јер, ништа није љепше и искреније, од братске или сестринске љубави.