Велики број младих у акцији чишћења општине Соколац

0
363
Фото: Инфо центар Соколац

У сарадњи са Комуналном полицијом општине Соколац, Општинска организација Црвеног крста „Романија“ Соколац данас је организовала акцију чишћења нашег града, којој се одазвао велики број младих свих локалних удружења, организација и спортских клубова, како би дали свој допринос уређењу зелених површина и заштити животне средине.

Фото: Инфо центар Соколац

Предсједник Актива младих Општинске организације Црвеног крста „Романија“ Соколац Александар Мимић је подсјетио да је ова акција организована по одлуци начелника општине Милована Бјелице о прољећном чишћењу града.

  • План је да са једним комуналним полицајцем иде група дјеце, која ће чистити одређене локације, а које смо претходно обишли и одредили које су најугроженије тачке на територији наше општине. Чистиће се дионица пута ка насељу Јелен, затим раскрсница на путу ка Ћаваринама, око стадиона „Бара“, насеља Ламеле, пут према Војничком спомен-гробљу „Нови Зејтинлик“, транзит и полигон. Одзивом смо презадовољни, има довољан број дјеце, да очистимо све оно што смо предвидјели. Обезбиједили смо за дјецу рукавице и кесе за чишћење. Позивамо све грађане да се прикључе нашој акцији, бар да испред својих зграда или кућа уреде зелене површине, а остале организације и удружења да очисте оне тачке које ми данас нисмо стигли – поручио је Мимић.

Снежана Самарџија испред Комуналне полиције општине Соколац је нагласила да се ова акција проводи сваке године у мјесецу априлу.

  • Ове године имамо већи одзив него што је то било раније, тако да ћемо искористити ову прилику да што више очистимо површина. Замолила бих све грађане наше локалне заједнице да искористимо овај мјесец, очистимо град и потрудимо се да што дуже потраје то уређење – навела је Самарџија.
Фото: Инфо центар Соколац

Великој акцији чишћења одазвало се око 20 чланова  Омладинске организације „Соколац“.

  • Придружили смо се данашњој акцији уређења нашег лијепог Сокоца, као и претходних година када су се акције овог типа организовале. Морам подсјетити да је Омладинска организација „Соколац“ прије пар година самостално организовала уређење простора око старе спортске дворане „Лименка“ и простора гдје је некада била сточна пијаца. Увијек ћемо се одазивати, волимо да је наш град лијеп, првенствено јер смо омладинска организација, те на овај начин дајемо примјер младима и млађима од нас како треба чувати животну околину – указао је Марко Мухаремовић, предсједник Омладинске организације „Соколац“.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Соколац Александра Елез казала је да се поменутој акцији одазвало и око 30 дјеце чланова овог удружења.

Фото: Инфо центар Соколац

Секретар Општинске организације Црвеног крста „Романија“ Соколац Драженко Вукојичић, захвалио је свим удружењима, организацијама и спортским клубовима који учествују у данашњој акцији, те нагласио да се шаље јасна порука како треба да се  односимо према нашој околини и животној средини.