Сервисне информације за 12. април

0
73
Фото: Инфо центар Соколац

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 08 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 05 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 03 ͦC

Влажност ваздуха: 90%

Вјетар: западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 923 mbar

Количина падавина:  1 l/m²

Максимална температура јуче: 19 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Три пожара и једна техничка интевенција за дане 11/12. април:  

Соколац, интревенција у Газиводама на гашењу суве траве и ниског растиња у времену 17,15-18,45.Пожар гасила и угасила три ватрогасца са једним возилом.

Пале, интревенција у Булозима на гашењу помоћног  дрвеног објекта  у времену 04,15-06,00,дана 12.04.Интервенисала три ватрогасца са једним возилом,пожар угашен.У помоћном објекту,власник држао товне пилиће,објекат и пилићи изгорјели.

Чајниче,интревенција у насељу Лазарево на гашењу суве траве у времену 15,50-16,45,пожар угашен уз учешће два ватрогасца са једним возилом.

Град Источно Сарајево, техничка интревенција,обезбјеђивање терена прилоком уклањања експлозивних средстава у ул. Стефана Немање.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:Пет планираних радова за 12.април:

Источна Илиџа, радови на ТС Војковићи и 10 кВ воду Лукавица у времену 10.00-13,00,без напајања потрошачи из улица Друге сарајевске бригаде,М.Обилића,Р.Анђића,Војводе Мишића,Српских палих бораца ,С.Кнежевића и Равногорске.

Пале,радови на 35 кВ ТС Коран у времену 09,00-11,00,без напајања остају потрошачи из Кременитих брда,Јахоринског потока,Беговине,Равне планине,касарне Коран,из улица Ј.Цвијића и С.Матавуља.

Источни Стари Град, планирани су радови на 10 kV воду Булози и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:30 до 14:00 часова потрошачима у насељу Доњи Булози,БП Нешковић и каменолом Мајнекс.

Чајниче, радови на 10 кВ воду Луке-Чајниче у времену 13,00-15,00,без напајања остају потрошачи градске језгре Чајнича,МЗ Заборак те из насеља Гламочевићи,Крч,Батковићи,Хоћевина,Стопићи и Брезовице

Хан Пијесак,планирани радови на 10 кВ воду Љесковац у времену 08,30-18,00,без напајања у интервалу остају потрошачи у насељима Ријеке,Поджепље,Стоборани,Надгај,Брложник,Јеловци и Старчевићи.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТОБУСКА СТАНИЦА „БОЈАН-ХЕРЦ“ СОКОЛАЦ:

Аутобуси према предвиђеном реду вожње долазе на пероне Аутобуске станице „Бојан-херц“, а на вријеме полазе и до својих наредних одредишта.

Више информација може се добити на контакт телефон: 057/235-547.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Проходност већине путних праваца у Републици Српској је задовољавајућа, а услови за вожњу повољни. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да посебну пажњу обрате на мотоциклисте, бициклисте и возаче електричних ромобила, посебно у градским центрима.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута МI-114 Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента (општина Пале), доћи ће до повремене обуставе саобраћаја од 10.04.2024 до 10.07.2024. године и то два пута дневно у трајању од 5 до 7 минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.Због оштећења моста,  на магистралном путу М7-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона. -На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        15  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  48  пријема,

ДЗ ФОЧA:          18  прегледа,  2 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена дјевојчица,

КЦ ФОЧА: Није било порода.