Титулу најљепше и најуспјешније жене носи свака мајка

На финалној вечери "Словенске љепоте од Владивостока до Сокоца" титуле припале свим учесницама

0
770
Фото: Инфо ценар Соколац

На манифестацији под називом „Промоција словенске љепоте од Владивостока до Сокоца“ која је синоћ одржана у хотелу „Златни бор“ свих 12 учесница имале су част да понесу неку од титула, док је гранд побједница Русије Дарја Швецева, гранд побједница Републике Српске Соња Боровчанин.

Прво мјесто „словенске љепоте“ припало је Татјани Дјаконовој, прво мјесто класичне љепоте понијела је Ана Безовскаја, прво мјесто међу учесницама Србије Наташа Кусмук, прво мјесто међу учесницама из Русије Ана Лактјонова и прво мјесто за титулу „Бели цвет“ Елена Трјапицкина.

„Фешн модел“ је Ана Винагрјадава, краљица срца Ђурђина Шука. Друго мјесто Русије припало је Александри Мацкова, док је другу титулу класичне љепоте понијела Јелена Боровчанин. На другом мјесту Србије је Госпава Крсмановић, док је за „Бели цвет“ друга била Ана Везовскаја.

Фото: Инфо ценар Соколац

Удружење „Мајка и дијете“ учествовало је у организацији ове несвакидашње али много лијепе манифестације истакла је предсједница Александра Елез.

  • Била нам је част да угостимо 12 учесница. Седам из Русије, двије из Србије и три су наше учеснице из Републике Српске. Ријеч је о такмичењу, које се сваке године одржавало у Русији, али ове године имали смо част да будемо домаћини, захваљујући нашој гошћи Анастасији Мараковој. Она је дошла на идеју да спојимо љепоту три народа у један. Надамо се да ће ово већ од наредне године, прећи у традицију.

Она је додала да је данас велики изазов да једна мајка поред свих обавеза буде успјешна у породици и на пословном плану. Имамо примјере да постоје жене, које све то могу ускладити да буду успјешне на свим пољима.

Један од организатора догађаја била је и Омладинске организације АНК, чији представник Сузана Солдар је истакла за медије да је синоћ изабрана најљепша и најуспјешнија мајка, која ће бити представница ове три земље на финалном конкурсу на Криму.

  • Акценат  догађаја је на његовању културне, православне и породичне вриједности. Све учеснице су успјешне жене у својим пословима, образоване и посвећене супруге и мајке – рекла је она и додала да је синоћ промовисана традиционална кухиња Русије и наша домаћа српска јела. 

Организатор конкурса „Словенска љепота“ Анстасија Маракова из Русије рекла је новинарима да ова идеја у Русији постоји дуго и да се овом манифестацијом љепоте жели показати да жена која је мајка може истовремено бити лијепа, добра домаћица и успјешна у послу.

Она је нагласила да су Срби и Руси један народ, прије свега по традицији коју имају и по његовању породичних вриједности.

Ово је била прилика да успјешне и породичне жене представе љепоту своје културе, традицију и руско-словенску љепоту, казао је један од организатора манифестације „Словенска љепота од Владивостока до Сокоца“, Милан Јоловић Легенда.

  • У вријеме свих глобалних дешавања, великих глобалних превирања, јако је важно јединство свесловенског и православног народа. Познато је да је Запад увијек имао за циљ да разбије свесловенске и православне народе не дозвољавајући да се уједине и буду у једној заједници. Зато је много битно одржавање ових пријтељских односа како са Србијом тако и са нама много драгом Русијом.    

Манифестацију „Словенске љепоте од Владивостока до Сокоца“ отворио је градоначелник Града Источно Сарајево Љубиша Ћосић.

  • Мислим да смо као друштво успјели да сачувамо истинску вриједност жене, као мајке наше дјеце и коју поштујемо. Код нас влада патријархат и матријархат. Очеви који брину о сигруности и егзистенцији породице, мајке су те које чувају мир у кући и одгајају своју дјецу. Ми смо народ који је сачувао те вриједности у поређењу са окружењем.
Фото: Инфо ценар Соколац

Соња Боровчанин која је понијела титулу гранд побједница Републике Српске  је поручила да је овај догађај промоција правих вриједности једног народа.

Са Далеког истока Русије дошла је и Ана Везовскаја која има троје дјеце и ради у сектору културе. Управља системом културно-рекреативних установа и прелијепом „Палатом културе“, која је споменик архитектуре од регионалног значаја и под заштитом је државе. Она је додала да акценат није само на љепоти него и на захвалности према жени и мајчинству. Гошћа се захвалила свим организаторима на овој дивној манифестацији.

Фото: Инфо ценар Соколац

Учесници манифестације били су: Културно-умјетничко друштво „Романијска Луча“, дјечији хор „Основне школе“ Соколац и специјални гост финалне вечери глумица Ивана Жигон.

Избор љепоте „СЛАВЈАНСКА КРАСА“ – „СЛОВЕНСКА ЉЕПОТА“  чији организатори су били Удружење „Мајка и дијете“ Соколац, Невладина организација АНК, Милан Јоловић – Легенда и хотел „Златни Бор“ је комерцијални културно-масовни догађај и равноправно такмичење свих његових учесница у избору најактивније, духовно развијене, лијепе жене, оријентисане на успјех у личној и професионалној сфери, жене која верује у себе, води здрав живот, воли свој град, регију, земљу, која има могућност да активно води друштвене, социјално-значајне и добротворне активности.