Десети тријумф Гласинца у сезони, на Бари пала Будућност

0
122
Фото: sport-east.com

У 23. колу Друге лиге Републике Српске, група Исток, Гласинац је на Бари угостио Будућност из Пилице и остварио десети тријумф у сезони. Соколачка Блауграна лишена је услуга тренера Огњена Крешталице због четверомјесечне суспензије, али је то изгледа био додатни мотив његовим играчима на овом мечу против гостујуће екипе која се данас показала у веома добром свијетлу.

ФК Гласинац – ФК Будућност 4:1 (2:0)

Гости су на Соколац дошли да се надигравају па њима припада уводни дио меча када имају иницијативу. У финишу првог дијела Гласинац ипак успоставља равнотежу и то крунише головима. Прво је у 35. минуту Неђо Шука асистирао Јовану Вуковићу, а потом најбољи стријелац Гласинца и сам погађа мрежу минут прије одмора.

Као и на почетку утакмице, Будућност болке отвара и друго полувријеме што им доноси смањење резултата у 52. минуту, стријелац је Драган Ристић. И поново завршница припада домаћем тиму, Шука у 75. минуту постиже свој други гол на мечу, а резервиста Урош Дебелногић послије само пет минута проведених на терену овјерава побједу свг тима у 84. минуту. Гласинац је на шестој позицији са 37 освојених бодова, Будућност на 13 мјесту са 22 бода.

Гласинац: Крунић, Марић (60. Каповић), Вуковић (49. Лиздек), Пајевић, Деурић (79. Дебелногић), Нинковић, Шкобо, Шука, Вујичић, Лончаревић (79. Ћирјанић), Пејановић

Будућност: Јокић, Радовановић, Марковић, Лукић, Ристић, Миловановић, Радић, Ивановић, Ђурић, Крезовић (57. Пантић), Васић